Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Οθωμανικά στοιχεία για το χωριό.

Σε κατάλογο οθωμανικού αρχείου υπάρχει ο αριθμός καταχώρησης του τεφτεριού απογραφής του 1845 (το πρωτότυπο στην Πόλη)
Selanik kazası, Bazargah nahiyesi, Evlad-ı Fatihan karyelerinden Kokala ve Lotgovak mahalleleri müslim ahalisinin temettuat defteri.Δηλ. τεφτέρι των μουσουλμάνων του χωριού Κοκάλα.

Επίσης άλλο έγγραφο του 1906 μιλά για κάποιον μουσουλμάνο από την Κοκκαλού, τον Ισμαήλ, που πήγε για θεραπεία στη Θεσ/νίκη και απεβίωσε εκεί. Kokala köylü İsmail hastalandığına ve tedavi için Selanik'de misafir olduğu Kemal'in evinde vefat ettiğine dair Langaza Kaymakamlığı'nın yazısı.
 

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αναγνώριση του σωματείου 'ΦΛΟΓΑ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ'.

Βγήκε προχθές η απόφαση για την αναγνώριση του σωματείου. Είναι η υπ' αριθμό 6.690/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Στην συνέχεια θα πρέπει να δημοσιεύσουμε περίληψη της απόφασης : α) στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών και β) σε μία τοπική εφημερίδα.
Επίσης πρέπει να επιδώσουμε την απόφαση στον Εισαγγελέα για να αρχίσει η προθεσμία της έφεσης. Όταν περάσουν τριάντα ημέρες από την επίδοση στον Εισαγγελέα και ολοκληρωθούν οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μπορούμε να το εγγράψουμε στο Βιβλίο Σωματείων, οπότε και αποκτά νομική προσωπικότητα. 
Όλες οι ενέργειες αυτές θα γίνουν από το δικηγόρο.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Επέκταση του σχεδίου πόλης του χωριού.


17-02-2011
"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ


Εξακόσια στρέμματα εντάσσονται στο σχέδιο πόλης του πρώην δήμου Μαδύτου (μέρος του σημερινού δήμου Βόλβης) και συγκεκριμένα σε τέσσερις οικισμούς (Ν. Μάδυτος, Απολλωνία, Μόδι και Κοκκαλού), έπειτα από την έγκριση του Σχεδίου Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιο Σώκο.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης πάνω από 10.000 στρεμμάτων κυρίως σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.
Οι επεκτάσεις στον πρώην δήμο Μαδύτου, που ανακοινώθηκαν χτες, υπολείπονται των σχεδιασμών του δήμου, όμως είναι ικανές να καλύψουν την υπάρχουσα ζήτηση, καθώς βάσει των υπολογισμών ο πληθυσμός των 3.456 κατοίκων (απογραφή 2001) στην περιοχή θα αυξηθεί στους 4.708 το 2025.
Σύμφωνα με το ΣΧΟΟΑΠ, «αυξάνεται η έκταση των θεσμοθετημένων οικιστικών υποδοχέων κατά 604 στρέμματα (29%) και η συνολική χωρητικότητά τους υπολογίζεται ότι θα καλύπτει το 100% του εκτιμώμενου μόνιμου πληθυσμού και της μελλοντικής ζήτησης για κατοικία ή για μετεγκατάσταση στην περιοχή».
Ανά οικισμό
Ανά οικισμό προβλέπονται οι εξής επεκτάσεις:
- Ν. Μάδυτος: 296 στρέμματα ανατολικά και δυτικά αυτού σε περιοχές όπου καταγράφηκε ζήτηση και ανάπτυξη εκτός σχεδίου δόμησης κατοικίας και κρίνονται γεωλογικά κατάλληλες. Η σημερινή έκταση είναι 984 στρ. και θα φτάσει στα 1.280 (αύξηση 30%).
- Απολλωνία: 110 στρέμματα στα δυτικά στη μοναδική θέση όπου η οικιστική ανάπτυξη δε συγκρούεται με τις δεσμεύσεις της ΚΥΑ περί προστασίας του «Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων των Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης και των Μακεδονικών Τεμπών». Μετά την επέκταση από 505 στρ. η έκταση του οικισμού θα είναι 615 στρ. (αύξηση 22%).
- Μόδι: 144 στρέμματα βόρεια του οικισμού, καθόσον η δυναμική τάση πληθυσμιακής αύξησης προσκρούει στο μικρό μέγεθος του θεσμοθετημένου οικισμού. Το σημερινό μέγεθος είναι 215 στρ. και θα φτάσει στα 359 (αύξηση 67%).
- Κοκκαλού: 54 στρέμματα νότια και ανατολικά σε θέση όπου η οικιστική ανάπτυξη δε συγκρούεται με τις λοιπές παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής και είναι γεωλογικά κατάλληλη. Από 389 στρ. ο οικισμός θα φτάσει στα 443 (αύξηση 14%).