Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ

Με την δημιουργία κανονικού (11Χ11) γηπέδου ποδοσφαίρου στο χώρο του Σχολείου αλλά και με τα υπάρχοντα γήπεδα  (7Χ7) ποδοσφαίρου και γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) - τα οποία είναι και φωτιζόμενα – και με το υπάρχον κτήριο, το τετράγωνο του σχολείου μπορεί να μετατραπεί εύκολα, με μικρές παρεμβάσεις και προσθήκες, και φυσικά σε βάθος χρόνου, σε αθλητικό χώρο ακόμα και με σχετική επισκεψιμότητα.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η "Σουρτάρα", οι ... "Καρυδιές" και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Σουρτάρα» είναι ένα τοπικό γλωσσικό ιδίωμα που σημαίνει μια αρτηρία, που περιλαμβάνει ένα δρόμο, αλλά είναι αρκετά ευρύτερη από αυτόν, ώστε να επιτρέπει τη μετακίνηση των κοπαδιών  με ευκολία από τα μαντριά στους τόπους βοσκής.
 
Η Σουρτάρα του χωριού ξεκινάει από την είσοδο του χωριού και, διανύοντας τρία περίπου χιλιόμετρα, φτάνει στη λίμνη.
Δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της στο «Βάλτο», κάτω από την Παλιά Εθνική, έχει παράνομα περιοριστή με το «άνοιγμα» των χωραφιών. Η εξαφάνιση κάθε ελεύθερου χώρου γης για την μετατροπή του σε μονοκαλλιέργεια έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον. Στη βιοποικιλότητα, την αυτοαναζωογόνηση του εδάφους, την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα, του ζωτικού χώρου για το φώλιασμα των ζώων κλπ.
 Έτσι το πρόσκαιρο κέρδος, από την εκμετάλλευση μερικών στεμμάτων, το έχουν πληρώσει όλοι, και το πληρώνουν, στο πολλαπλάσιο, σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα, γεωτρήσεις και ενέργεια.
Τα κοπάδια, πλέον, λείπουν. Έτσι στη ζώνη της Σουρτάρας, κατά μήκους και νότια του δρόμου (τουλάχιστον πάνω από την Παλιά Εθνική), μπορεί να γίνει δεντροφύτευση με καρυδιές. Ώστε να γίνει και ένα είδος αναβίωσης των «Καρυδιών» που υπήρχαν στον παλιό δρόμο εισόδου του χωριού.
Παράλληλα, στη βόρια πλευρά του δρόμου, μπορεί να τοποθετηθεί μία συστοιχία, ήπιας μορφής, ανεμογεννητριών για την ηλεκτροδότηση του δημόσιου φωτισμού.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

"ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΟΓΑ ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ"

Καταστατικό, γηπεδότητα και εγγραφή στην ΕΠΟ - ΕΠΣΜ του Σωματείου.
Σήμερα παρέδωσε ο δικηγόρος το φάκελο με το επικυρωμένο καταστατικό του συλλόγου και το Θεωρημένο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, που επικυρώνει το Καταστατικό, μετά την εγγραφεί του Σωματείου στο βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου .
Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στο Δήμο αντίγραφο του καταστατικού μαζί με το αίτημα για την γηπεδότητα της ομάδας και την κατασκευή γηπέδου στο χωριό.
Παράλληλα ετοιμάζεται ο φάκελος, ώστε να κατατεθεί στο επόμενο δεκαήμερο, με τα δικαιολογητικά για την εγγραφή του Σωματείου στην ΕΠΟ και την ΕΠΣΜ (όπως προβλέπονται από το Ν. 2725/1999 και 3057/2000).

Αίτημα για την γηπεδότητα της ομάδας προς το Δήμο.

Αθλητικός Σύλλογος «Φλόγα Κοκκαλούς».

Αίτημα προς την Τοπική Κοινότητα Απολλωνίας, Δήμου Βόλβης.
18-05-2011.

Μετά την ίδρυση του Συλλόγου και για την αναγνώρισή του από την ΕΠΟ και την ΕΠΣΜ, αλλά και για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ( Γ΄ Ερασιτεχνικής ) την περίοδο 2011-2012, χρειάζεται να προσκομίσουμε έγγραφο από την αρμόδια αρχή με το οποίο θα μας παραχωρείται γήπεδο για πέντε (5) χρόνια, ώστε να το χρησιμοποιούμε ως έδρα της ομάδας.
Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε: