Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

16-08-2014. Ο τρίτος ετήσιος χορός της Φλόγας Κοκκαλούς και η τρίτη αυγουστιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση.



Παρατηρητήριο - Χώρος Αναψυχής - Στέκι Κυνηγών.

Στην κορυφή του βουνού, πάνω από το χωριό, 1700 μέτρα από την πλατεία - στο δρόμο για το Μελισσουργό - στήθηκε ένα μεγάλο σκέπαστρο (κιόσκι) με σκοπό τη δημιουργία επισκέψιμου χώρου με καταπληκτική θέα.
Είναι ιδανικό για παρατηρητήριο του υγροβιότοπου της λίμνης Βόλβης και του μεγαλύτερου μέρους της Λεκάνης της Μυγδονίας. Ακόμα έχει πολύ καλή οπτική επαφή με τα Μακεδονικά Τέμπη, το Στρυμονικό Κόλπο και το Παγγαίο.
Φυσικά είναι και ένας πολύ καλός χώρος για αναψυχή.



Το μέρος που τοποθετήθηκε ... η θέα του... η κατασκευή του...

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Παλιές φωτογραφίες.

1952 : Αναμνηστική φωτογραφία μετά τα εγκαίνια του ναού των Αγίων Αναργύρων στην Κοκκαλού από τον τότε Μητροπολίτη Ιερισσού Κυπριανό (Πουλάκο). Το σπίτι πίσω χρησιμοποιήθηκε από τους μουσουλμάνους κατοίκους ως τζαμί. Όταν έφυγαν, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο υπόγειο στεγάστηκε ο πρώτος Ορθόδοξος ναός( αφιερωμένος στην Αγία Κυριακή). Στα επόμενα 3-4 χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του ΄20,(αγοράστηκε) μεταφέρθηκε από το μετόχι στη Νέα Μάδυτο η θαυματουργή εικόνα των Αγίων Αναργύρων. Ο νέος ναός διακρίνεται δεξιά.


1927. Καθιστός μπροστά - ένα χρόνο πριν πεθάνει -  με το όπλο, ο Λύτος Στέργιος του Θεοδώρου (1850-1928) μαζί με δύο από τους γυιους του. Όρθιος ο Χρίστος με την γυναίκα του ( Λύτου-Κουτσοκώστα Μαρία) και ξαπλωμένος κάτω αριστερά ο Γιώργος.
15 παλιές φωτογραφίες στο:

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ιούλιος 2014, Πλατάνια, Κοκκαλού.




Νέα αγωνιστική περίοδος για τη Φλόγα Κοκκαλούς.

Η Ομάδα μας δήλωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Γ΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και για δεύτερη φορά, μετά την περίοδο 2012-2013, στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. 
ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
( Ως έδρα δηλώθηκε το γήπεδο του Μελισσουργού)

07-07-2014.Πανήγυρη Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Κυριακής Κοκκαλούς.

 Στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στο κοιμητήριο,έγινε η πρώτη καλοκαιρινή πανήγυρη του χωριού μας.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ.


Η ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η κατασκευή γηπέδου (8).

Μετά τις χωματουργικές εργασίες δόθηκαν οι σωστές κλίσεις στο γήπεδο με "λέιζερ". Με κόστος 600 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου.